SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060/026 | 3450 Mezőcsát, Kossuth utca 12.

Intézmény logo

Miskolci SZC Mezőcsáti Gimnázium és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2021. aug. 13.


Pásztor Éva

  Önkéntes katonai szolgálat

  MAGYAR HONVÉDSÉG                                                                  KATONAI IGAZGATÁSI ÉS KÖZPONTI                                                                    NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG                                                                          4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda                                                                           3526 Miskolc, Hatvanötösök útja 2.                                                               Postai cím: MH KIKNYP, 3501 Miskolc, Pf. 328.                                                                              E-mail: borsod.toborzo@mil.hu                                                                                      Tel: 06 (46) 327-245

  Önkéntes katonai szolgálat

  Tisztelt Érdeklődő!

   

              A Magyar Honvédség alternatívát kínál azoknak a frissen végzett diákoknak (is), akiket valamilyen oknál fogva nem vettek fel bármely felsőoktatási intézménybe, vagy esetleg a diák évek lezárását követően nem tudják merre induljanak a munka világában.

   

  Egy nemzet hadereje a hivatásos és szerződéses katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erőkön nyugszik. Magyarországnak is szüksége van olyan önkéntesekre, akik támogatják a katonák munkáját, veszélyhelyzetben sem riadnak vissza a segítségnyújtástól. Az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatójaként a honvédség stabil megélhetést kínál, akár átmeneti, akár hosszútávú munkalehetőséget keres. Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam a Magyar Honvédség legújabb, rugalmas szolgálati formáját, a hat hónapra vállalható Önkéntes Katonai Szolgálatot.

              Az új típusú szolgálati formára nagykorú, belföldi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akiknek legalább általános iskolai végzettségük van. A jelentkezés feltétele a büntetlen előélet, valamint egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton való megfelelés. A programra az ország minden megyéjében és Budapesten is biztosítunk helyszínt, a kiképzést pedig minden olyan helyen elindítjuk szeptember 15-én, ahol a jelentkezők létszáma eléri a húsz főt.

  A program első két hónapja alapkiképzésből áll, ezután ugyanott folytathatja az általános képzést, vagy speciális szakterületen próbálhatja ki magát – így akár ejtőernyősnek vagy búvárnak is tanulhat, de lehet harcjármű-kezelő is. Amennyiben a szakkiképzés helyszíne távolabbi helyőrségben van Öntől, a honvédség ingyenes laktanyai elhelyezést biztosít.

              Az első két hónapban a fizetés a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeg, ami jelenleg bruttó 167 ezer Ft (nettó 111 055 Ft). Aki a program második részét speciális területen folytatja, már a garantált bérminimumot kapja havi fizetésként, amely jelenleg bruttó 219 ezer Ft (nettó 145 635 Ft). Ruházati ellátás, napi egyszeri meleg étkezés, utazási költségtérítés, valamint szükség esetén szociális támogatás is jár a résztvevőknek. A képzés nem hosszabbítható meg, viszont bármikor megszakítható. A hat hónap alatt (és utána is) választhat más szolgálati formát: dönthet úgy, hogy szerződéses katona lesz, pályáját műveleti tartalékosként vagy területvédelmi tartalékosként folytatja.

               Amennyiben felkeltettük érdeklődését, legkésőbb 2021. augusztus 31-ig keresse fel a Magyar Honvédség Központi Online Toborzó Irodát az onlinetoborzo@mil.hu címen, vagy látogasson el toborzó irodánkba ügyfélfogadási időben, amely az alábbiak szerint alakul:

  Ügyfélfogadás:

  Hadkiegészítő és Toborzó Iroda

  3526 Miskolc, Hatvanötösök útja 2

  Tel: 06-46/327-245

  Email: borsod.toborzo@mil.hu

  H-Cs: 08:00- 15:30

  P: 08:00 – 12:00

   

   

  Miskolc, 2021. július 26.

   

   

   

   

  Tisztelettel:

  a távollévő irodavezető helyett:

   

  Csetneky Attiláné hadnagy sk.

  beosztott tiszt

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Ifjúsági Garancia Plusz

  Ifjúsági Garancia Plusz

  Az Ifjúsági Garancia Plusz segít, hogy megtaláld az utad! Elmúltál 15 éves, de még nem vagy 30 és jelenleg nem tanulsz, és nem is dolgozol? A programban való részvételhez szükséges, hogy regisztráltasd magad a lakóhelyed, vagy tartózkodási helyed szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán és lépj be az Ifjúsági Garancia Pluszba!

  2024. máj. 28.


  Rendszergazda

  Tájékoztatás rendkívüli felvételi eljárásról

  Tájékoztatás rendkívüli felvételi eljárásról

  Iskolánk a 2024/2025-ös tanévre rendkívüli felvételi eljárást tart az általános felvételi eljárás lezárulása után maradt férőhelyeink betöltésére.

  2024. máj. 6.


  Rendszergazda

  Felvételt nyert tanulók

  Felvételt nyert tanulók

  Felvételt nyert tanulók OM azonosítóval elérhetőek

  2024. ápr. 30.


  Igazgatóság


  Partnereink

  SZC logo

  Miskolci Szakképzési Centrum


  Miskolci SZC Mezőcsáti Gimnázium és Szakképző Iskola

  3450 Mezőcsát, Kossuth utca 12.

  Telefon: +36 49 552 065

  E-mail: gimnazium@csatigimi.hu

  OM azonosító: 203060/026

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001290/2015


  2024Miskolci SZC Mezőcsáti Gimnázium és Szakképző Iskola