Mazsolatábor

A Mezőcsáti Református Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanárai 2014. augusztus 27-29. között "Mazsolatábort" szerveztek legifjabb, 7. és 9. osztályos diákjaik számára. 24 tanuló és négy pedagógus (Gödri Zsuzsanna, Gödri Miklós, Gulyás Terézia és Simonné Takács Tünde) töltött 3 élményben gazdag napot Mályiban.

1314 mazsola1

A megérkezés utáni szervezési feladatokat és tábornyitó áhítatot követően Gulyás Terézia és Gödri Zsuzsanna ismerkedő játékokat szervezett a diákoknak, délután sportjátékok, vacsora után pedig daltanulás következett.
   A második napon Gödri Miklós lelkész, vallástanár segítségével bibliaismereti, Gazdáné Lengyel Erika vezetésével kézműves foglalkozáson vehettek részt a "mazsolák". A gyerekek labirintust építettek, festettek, rajzoltak. Délután egy hosszabb túra következett a Kerekdombi Lovastanyára, ahol lovaglási alapismereteket tanultak a diákok, lehetett lovagolni, lovat csutakolni, etetni, volt állatsimogató. A programot Szarkáné Dusicza Andrea szervezte és irányította. A vacsora utáni árnyjáték-bemutató során diákjaink megismerhették Noámán meggyógyulásának és Saul megtérésének történetét. Az estét tábortűzzel zárta a csapat, kedvenc dalaikat énekelték, játszottak, két új népdalt tanultak.

1314 mazsola2

A harmadik nap már a búcsúzásé volt. Délelőtt csapatépítő, délután szabadtéri közösségi játékok színesítették a programot, majd záró áhítat és értékelő foglalkozások következtek.

 

Rengeteg élmény, nagyszerű hangulat jellemezte ezt a három napot.

 

A tábort irányító pedagógusok nevében:

 Gulyás Terézia