Közösségi szolgálat

 

A középiskolai tanulmányaikat 2016-ban befejező diákok számára az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele 50 óra iskolai közösségi szolgálat teljesítése.

Iskolánk elkötelezett aziránt, hogy diákjaink mihamarabb (lehetőleg 9-11. évfolyamon) teljesíthessék ezt a kötelezettségüket. Az iskolai közösségi szolgálat koordinátora, Simonné Takács Tünde tanárnő szervezésében ebben a tanévben is számtalan alkalom kínálkozott diákjaink számára, hogy megismerkedhessenek a munka világával, hogy megérezhessék a segítő munka szépségét.

 mle

 

 

A "közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység".

A közösségi szolgálat során nem csak megoldhatsz egy problémát, hanem észrevétlenül tanulhatsz az együttműködésről, a konfliktuskezelésről, az empátiáról, a kreatív gondolkodásról, a projekttervezésről, a döntéshozásról és a felelősségvállalásról is.

És miközben teszel másokért, részt veszel olyan közösségi projektekben, amikben gyerekeken, rászorulókon segítesz, vagy egyszerűen csak örömöt okozol nekik, együtt lehetsz a barátaiddal, jól szórakozhatsz és közben teljesíted a kötelező közösségi szolgálatot is!

Az iskola pedig segít abban, hogy minél több, színesebb, érdekes helyszín és lehetőség közül választhass, akár az iskolai szorgalmi időszakban, akár a szünetekben!! :)

 Simonné Takács Tünde

 

 

kozossegi1  kozossegi2 
 kozossegi3 kozossegi4