Osztályprogram az ElmeHázában

Iskolánk 9. b, 9. c és 11. c osztályos diákjainak három kísérőtanárral (Kuli Gabriella, Mester Éva tanárnőkkel és Simon Gábor tanár úrral) lehetőségük nyílt 2015. február 27-én egy különleges programban részt venniük a miskolci ElmeHázában.

Mi ez az ElmeHáza? Egy gondolkodást, csapatjátékot igénylő valódi kijutós játék. Miskolc belvárosa egyik épületének elhagyatott pincéjében, természetes fény nélkül, pislákoló izzók, hang-, fény- és füsteffektek között élhetik át a vállalkozó kedvűek a bezártság és rohamosan fogyó idő feszültségnövelő élményét.

 

A játék lényege: kijutni minél hamarabb, de maximum 60 percen belül! Elengedhetetlen kellék a csapatmunka, ugyanis a helyiségek minden sarka, minden tárgya egy "kulcs". Kódokon, számzárakon, rejtvényeken, lakatokon és ügyességi feladatokon keresztül visz az út kifelé...

Diákjaink az első pályán 8-an, a második csapatban 7-en játszottak. 3 helyiségen kellett átjutniuk, rengeteg rejtvény és rejtély várta őket. Egy gépi hang mondta meg, hogy hol kell kezdeni a játékot, ezután teljesen magukra voltak utalva a játékosok. Háromszor kérhettek segítséget walki talkin. A kiszabadulni vágyóknak azonnal csapattá kellett válniuk, együtt kellett gondolkodniuk, a megtalált kulcsok és részletek felhasználásával tudtak előre jutni. A játék során folyamatosan egyeztetniük kellett a résztvevőknek arról, hogy kinél milyen (akár jelentéktelennek tűnő) adat van.

A második pálya két független szobából áll, ahová külön-külön zártak be 3, illetve 4 játékost. Ők az adott szobában játszották végig a 60 percet, de ők egymás ellenfelei voltak. Egyetlen kulcs nyitotta mindkét szoba ajtaját, aki hamarabb megszerezte azt, az tudott kijutni.

A 3 pályáról mindössze egy csapat jutott ki, csupán 50 másodperccel a szintidő előtt.

A 60 perc folyamatos izgalma jókedvű délutáni élményt adott mindannyiuknak. Minden résztvevő szeretne visszamenni, hogy kipróbálhassák magukat a többi rejtély között is.

Mester Éva tanárnő beszámolóját Kiss Viktória jegyezte le

elmehaza