Egyetemlátogatás

Minden középiskolás életében az egyik legnehezebb, legmeghatározóbb döntés az, hogy kiválassza, hol tanuljon tovább. Számtalan lehetőség van, a választásunk pedig meghatározza az egész jövőnket. A Mezőcsáti Református Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola diákjai ebben a nehéz kérdésben nagy segítséget kaptunk, ugyanis részt vehettünk három felsőoktatási intézmény nyílt napján.

 

Első alkalommal (2014. december 5-én) a Miskolci Egyetemre látogathattunk el. A megnyitó után mindenki az őt érdeklő karokon lévő előadásokon vehetett részt. Egy programfüzet segítségével tájékozódhattunk, egész délelőtt színes programok vártak bennünket. Láthattunk érdekes kémiai kísérleteket, meglátogathattunk egy labort, minden szakon érdekes előadásokat tartottak. A díszteremben lévő standoknál a karok felsőbb éves diákjai vártak minket, akik a képzés információi mellett a diákéletről és saját tapasztalataikról is szívesen meséltek nekünk.

2015. január 9-én a Debreceni Egyetemen jártunk, ahol különös megtiszteltetésben volt részünk. Külön a mi iskolánkból érkező diákok számára tartottak előadásokat az általános orvostudományi kar, a fogorvos-tudományi kar és a gyógyszerésztudományi kar történetéről, képzési rendszeréről. Kaptunk információkat a felvételi követelményekről, és néhány kép segítségével az ott tanuló diákok életébe is betekintést nyertünk.

Végül (2015. január 27-én) az Eszterházy Károly Főiskola vendégszeretetét élveztük. A megnyitót követően lehetőségünk volt tájékozódni az érettségire épülő felsőoktatási szakképzésekről, alap- és osztatlan képzésekről, valamint a 2015. évi felsőoktatási felvételi eljárás szabályairól. Körséták keretében elvezettek minket a Leányka úti kollégiumhoz és épületekhez.

Mindhárom intézményben nagyon segítőkészen vártak bennünket, rengeteg információval lettünk gazdagabbak.

Ezúton is szeretném megköszönni mindannyiunk nevében, hogy részt vehettünk ezen a hasznos és élménydús programsorozaton.

Csorba Dóra 11. a