Diák Önkormányzati Napok

 

A diák-önkormányzati nap az egyik legfontosabb program a tanév során a diákok számára. Nincsenek tanórák, s tanáraink sem ?szólnak bele? a dolgainkba.

A program megszervezését a 11. a osztály és osztályfőnöke, Tőzsérné Papp Gabriella tanárnő vállalta.

Előzetes feladatként osztály-selfie-t kellett készíteni meghatározott témában (lagzi, királyság, szülinap, krimi), a fotóknak kötelező elemei is voltak.

2015. április 09-én került sor erre az eseményre, melyen először nekünk, gólyáknak kellett fogadalmat tennünk, miszerint tisztelni fogjuk osztálytársainkat, tanárainkat és természetesen az idősebb diáktársainkat. Ám, mielőtt letettük volna eskünket az iskola diáksága és tanári kara előtt, egy héten keresztül minden 7.-es és 9.-es diáknak és osztályfőnökeinek táblát kellett viselni, aki ezt nem tette, vicces ?büntetést? kapott.

Ezek után kezdődtek a versenyek: röplabda- és akadályverseny, tik-tak bumm, klipverseny, versíró verseny és karaoke. A játékok során fontos volt az ész, a gyorsaság és az ügyesség. Minél több versenyt nyert meg egy-egy osztály, annál több megyét kaphatott az osztályok közötti honfoglaló versenyben.

Remek élmény volt, sokat nevettünk, nagyon jó volt a hangulat.

 

A programokról röviden:

Klipverseny:

A klipverseny a 12. c osztály termében zajlott. 2 diák képviselhette az osztályt. A feladat az egy kliprészletet megfigyelése volt 25-30 mp alatt, ezután leállították a vetítést és kérdéseket tettek fel a klippel kapcsolatban. Volt egy csengő, amit akkor kellet lenyomni, ha tudtad a választ. A játék során mindig 2 osztály versenyzett egymással, amelyik osztályból hamarabb lenyomták a csengőt és helyes választ adtak az kapta a pontot.

Tik-Tak bumm:

Ebben a versenyszámban a reflexek és a tudás számított a legtöbbet. Osztályonként 4 ember nevezhetett a kérdések megválaszolására. Az időzített bomba körbejárt a 2 csapat versenyzői között, de csak helyes válasszal szabadulhattunk meg tőle. Nem lehetett kiszámítani, mikor és kinél ?robban?, így hát a szerencsére hagyatkoztunk. A versenyt végül a legfiatalabb diákok, a 7. a-sok nyerték, legyőzve, a 8. a-t, és a 9. évfolyam egyik osztályát. Nyereményük mi más lehetett volna: Tic-tac cukorka és Balaton Bumm csokoládé.

Szavakból vers ? versíró verseny

A 2 fős csapatok kaptak 16 db szót (például: dementor, mák, pöttyös, pézsma, pocok, répa stb.), s mindegyiknek szerepelnie kellett valamilyen formában a versben. Nem volt könnyű feladat, de megoldhatatlan sem. A zsűri a számos vers közül a 7. a osztály költeményét ítélte a legjobbnak.

A DÖN történéseit

a 7. a osztály diákjai foglalták össze

 

 Galéria