Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 49 552 065

Pályaorientáció

KEDVES PÁLYAVÁLASZTÁS ELŐTT ÁLLÓ FIATAL!

 

Hamarosan meg kell hoznod egy fontos döntést: melyik középiskolában szeretnél továbbtanulni, milyen pályát választasz. Ebben az évben nincs lehetőség megtartani a hagyományos pályaorientációs rendezvényeket, nyílt napokat. A Miskolci Szakképzési Centrum szeretne segíteni abban, hogy megismerd a különböző pályákat, az új iskolarendszert, az elérhető ösztöndíjakat és a felvételi folyamatot.

HONLAPUNK tartalmaz egy keresőt, amely a hozzád közelálló területek szakmáit tartalmazza, azok rövid bemutatásával. Itt azt is megtalálhatod, hogy ezeket melyik iskolában tanulhatod. Nézd meg itt!

PÁLYAVÁLASZTÁSI BEMUTATÓ egy rövid prezentáció, amely alapján megismerheted az új iskolarendszert, az elérhető ösztöndíjakat és a jelentkezés legfontosabb tudnivalóit. Nézd meg itt!

KARRIERTERVEZŐ segítségével végig gondolhatod, hogy a képességeid és érdeklődésed alapján hogyan választhatsz pályát. Tartalmazza a tanulható szakmák és iskolák listáját is. Nézd meg itt!

ÖNÁLLÓ PÁLYAORIENTÁCIÓS HONLAPOT is létrehoztunk a www.tervezdakarriered.hu címen. Itt az aktuális információk mellett játékos teszt segítségével is megtalálhatod az érdeklődési körödnek és képességeidnek megfelelő pályát. Nézd meg itt!

ONLINE FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ programban vehetsz részt, ha olyan iskolánkba jelentkezel, ahol központi írásbeli felvételit kell írni. Az előkészítőt tartó iskoláink névsorát és a jelentkezés folyamatát nézd meg itt!

ONLINE NYÍLTNAPOKAT is tartunk, ahol minden iskola bemutatja a képzési kínálatát, az iskolai környezetet és a diákéletet. Keresd iskolai nyílt napjainkat iskoláink Facebook oldalán
november 12-től!

ISMERD MEG A SZAKMÁKAT YouTube csatornánkon található, egyperces szakmabemutató kisfilmjeinken keresztül, hogy felkészülten dönthess a jövődet illetően. A kisfilmeket megtalálod itt!

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT ad választ a telefonon vagy e-mailben feltett kérdésekre azoknak, akik nem találtak választ a tájékoztató anyagokban és elektronikus felületeken. Nézd meg itt!

 

Reméljük, hogy hamarosan találkozhatunk Veled egyik iskolánk diákjaként!

 

Üdvözlettel,

A Miskolci Szakképzési Centrum

vezetői és tanárai